Kowloon verkennen

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Eva en Peter

05 December 2011 | Hong Kong, Hong Kong

Om 10.00 uur worden we gewekt door de geur van knoflook die onze hotelkamer binnen dringt. We kleden ons snel aan zodat we weer verder kunnen met het ontdekken van Hongkong. We gaan opzoek naar een eettentje voor ons ontbijt.

We besluiten naar de Boulevard de gaan op Salisbury Road (Zuid Kowloon). We nemen vanaf ons hotel de eerste de beste taxi De chauffeur besluit de toeristen route te nemen en ons de heel Oostkant van Kowloon te laten zien komen we later achter. (Peter leest/onthoudt graag straatnamen zodat hij dat later kan zien op de map waar we zijn geweest). En nadat we de taxi route op de kaart uittekende kwamen er een grote boog tevoorschijn. Een kort ritje over Nathan Road had volstaan om bij de boulevard te komen.

Na een klein bakkerijtje te hebben gevonden lopen we naar Kowloon park om daar een koffietje te drinken en te ontbijten in de zon. Het is hier erg rustgevend te midden de hectiek van deze grote stad. Tegen over ons zit een mannetje al geruime tijd te schilderen. Ik besluit er een kijkje te nemen en vind dat de poppetjes op het bankje verdacht veel op ons lijken.

De rust van het parkje heeft ons veel goeds gedaan en we besluiten onze volgende doelwitten (Macau, Hong Kong Island en Vietnam) te plannen. Dit doen we in zeer klein en vreemd riekend internet cafétjes in wat blijkt een Little Indian/Pakistani Markthof te zijn. Iedereen in Hong Kong lijkt wel een handelaar te zijn maar de tegenstelling met die Indische handelaar is dat zij vooral tweede hands afgekeurde elektronica aan de man willen brengen. De boekingen zijn afgerond en we kunnen nu weer een paar dagen vooruit.

De avond valt en we bij naar Temple Street waar de nachtmarkt is. We laten ons leiden door het boekje 100% Hong Kong (uitgave 2009) naar een restaurant Mido op de hoek van Public Street en Temple street maar blijkt bij aankomst niet meer te bestaan. in 2 jaar kan veel gebeuren. We gaan via een trap naar binnen bij Jade, klein tentje doet me denken aan roltrap chinees in Den Haag (voor bekende), en hebben duidelijk weinig toeristen hier als gast. Het aannemen van de bestelling gaat moeilijk maar het eten is heerlijk. Na het eten bezoeken we de vele nachtwinkeltjes op straat.
We raken geïnspireerd door combinatie van geuren zowel van heerlijke gerechten als van de afvoer van het riool.

O ja we hebben geleerd dat autos, bussen en taxi overal voorrang hebben (nemen) en dat zebrapaden dus geen functie dienen.

• 09 December 2011 - 08:15

Simone:

Hi wijvie en peter! :)
    Het ziet er allemaal heel erg gaaf uit, bent jaloers! geniet er lekker van en ik hou jullie in de gaten!
    x simone

• 11 December 2011 - 11:01

Coco:

Doe de groetjes aan Jessica en have fun!